Valkenburg centrumplan
Valkenburg als winkelstad
Contact Print pagina

Een aantrekkelijk winkelcentrum is goed voor U als inwoner en zeker voor de Valkenburgse middenstand. Ook de toerist stelt een goed winkelaanbod erg op prijs. Want tijdens de vakantie is winkelen een echte vrijetijdsbesteding.

We hebben twee uitdagingen als het om winkelen gaat. Voor met name de grotere winkels hebben we de plannen klaar voor een geheel nieuw winkelcentrum in het gebied tussen Reinaldstraat, Louis van der Maesenstraat, Dr. Erensplein en Sint Pieterstraat. De Louis van der Maesenstraat wordt smaller en de winkelruimte wordt uitgebreid met liefst 2.000 m2. Dit alles met een mooie, veilige en betaalbare ondergrondse parkeergarage.

Daarnaast zetten we in het Centrumplan in op kleine, leuke speciaalzaken. Dus een winkelcentrum met een eigen smoel en uitstraling. De Lindelaan heeft alles in huis om zich met de Poststraat te ontwikkelen tot het kloppend hart van dit kleinschalig winkelgebeuren. Het postkantoor krijgt een nieuwe bestemming en de Fransche Molen wordt het centrum van streekgerechten en streekproducten. Daarover binnenkort meer!

Fransche Molen

En natuurlijk krijgt ook het winkelcentrum een totale facelift. Nieuwe bestrating, verlichting, boomaanplant, nauwelijks blik op straat, verkeersluw, voetgangersvriendelijk. Ook voor gehandicapten en dames met hoge hakken! Het centrumplan zal 100% rolstoelvriendelijk worden ingericht. Hierbij zal onze gemeente duidelijk trendsettend zijn.

Winkelen, speciaal in Valkenburg aan de Geul!

< Terug naar het deelplannen overzicht